تشخیص ایراد سخت افزاری گوشی از طریق جریان کشی
تست جریان کشی، یکی از معمولترین و مهمترین راه های تعمیرات تخصصی موبایل میباشد. به این معنی که در حالات مختلف و شرایط متفاوت هر گوشی به چه میزان جریان (آمپر) در گوشی برقرار است. برای این منظور ابتدا باید به معرفی جریان کشی گوشی های سالم بپردازیم.
هر گوشی در حالت عادی و خاموش مقدار جریان که مصرف دارد صفر میباشد. با اجازه ورود ولتاژ و جریان، که از طریق فشردن کلید پاور صورت میگیرد این میزان تغییر میکند. برای تست جریان کشی گوشی توسط منبع تغذیه، ولتاژ 4 V و جریان 2A تقریباً برای آزمایش اکثر گوشی ها کافی میباشد.
معمولاً پس از روشن شدن گوشی میزان جریان به (0.85A) (850 mA) در بعضی از گوشی ها مانند آیفون 7 این مقدار جریان در هنگام روشن شدن گوشی به 1.5A هم رسیده است ولی به صورت عمومی و نرمال در رنج گفته شده میباشد و پس از پردازش کامل cpu و قرار گرفتن گوشی در حالت Standby مقدار جریان کشی به صفر می رسد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که به دلیل وجود سیم کارت و یا اتصال وای فای، به علت این که این قسمتها بر اساس امواج پردازش انجام میدهند به همین دلیل ممکن است رده هایی از جریان دیده شود، لذا در هنگام تست جریان کشی موبایل در حالت استندبای باید گوشی را در حالت پرواز قرار داد و سپس به تست بپردازیم پس اگر در شرایط بالا گوشی شما دارای نوساناتی بود میتوانید به قطعیت ادعا کنید که گوشی شما با مشکل رو به رو است.
اغلب منبع تغذیه های موجود در بازار، جریان را بر حسب آمپر و با دو رقم اعشار نمایش میدهند. لذا اگر مقدار جریان کشی کمتر از 10mA است با این نوع منبع تغذیه ها قابل تشخیص نیست. بعضی از گوشی ها هم در حالت standby مقدار جریانی که مصرف میکنند کمتر از 0.01A است لذا میتوان از آن چشم پوشی کرد و با توجه به منبع تغذیه های فعلی بازار جریان صفر را برای آن تعریف نمود.
جريان کشي در گوشي هاي خاموش به سه دسته تقسيم مي شوند:
1 – قطع بودن مسير کانکتور باطري تا آي سي تغذيه . شارژر را به گوشي وصل کنيد اگر گوشي شارژ ميشود وlcd نشانگر شارژ را نشان ميدهد ابتدا کليد پاور را تست نمایید سپس مسير کليد پاور تا اي سي پاور که همان power on x ميباشد را کاملا بررسي کنید و بوسيله مولتي متر ولتاژ آن تست گردد.
2 – شارژر را به گوشي وصل کنيد اگر گوشي شارژ نکند و ولتاژ خروجي سر کانکتور باطري صفر باشد. ابتدا پايه هاي کانکتور باطري را از لحاظ قعطي بررسي نمایید سپس مسير کانکتور باطري تا آي سي تغذيه را تست کنيد در صورت سالم بودن مسير اي سي تغذيه را ريبال کرده در نهايت تعويض کنيد.
3 – نرسيدن ولتاژ مورد نياز 2.8v يا 2.5v ( بسته به مدل گوشي شما) به کريستال اصلي که توسط آي سي تغذيه تامين ميگردد.
4 – خرابي کريستال اصلي. ( اگر کريستال اصلي اتصال کوتاه باشد ولتاژ 2.8v و يا 2.5v از اي سي تغذيه صفر ميشود ) براي آزمايش کردن ولتاژ کريستال اصلي به محض فشردن کليد پاور بايد 2.8v يا 2.5v سر ورودي کريستال حتي براي چند لحظه هم که شده باشد, در غير اين صورت آی سي تغذيه خراب است.
آموزش تعميرات موبايل البته بهترين گزينه جهت تست کريستال اصلي استفاده از اسيلسکوپ ميباشد. فرکانس خروجي کريستال اصلي بسته به مدل گوشي ( 13mhz – 26mhz – 38.4mhz) متفاوت ميباشد.
نکته : در سري Dct-4 جريان صفر در برخی گوشي ها مي تواند به دليل مشکلات نرم افزاري باشد. مثل 1100-2600 – جهت اطمينان شارژر را به گوشي وصل کنيد اگر گوشي شارژ کرد و لي علامت شارژ را نشان نداد , در اين مرحله عيب گوشی نرم افزاري ميباشد و گوشي را بايد فلش کرد. البته شارژ بدون علامت شارژ ميتواند سخت افزاري هم باشد.
این ایراد در گوشی های سونی اریکسون غالبا بین اعداد 0.01 تا 0.05 امپر دیده میشود . اما در گوشی های نوکیا علاوه براین تا 0.10 امپر دیده شده است. تعمیر این مدل گوشی ها به دو صورت ( نرم افزاری – سخت افزاری) میباشد.
اولین گرینه جهت تعمیر گوشی هایی که جریان کشی آنها زیر0.10 آمپر باشد , تعمیر بصورت نرم افزاری ( انجام عملیات فلش) پیشنهاد میشود. در همچنین مواردی هنگام اتصال گوشی به باکس احتمال دارد به مشکل عدم ارتباط گوشی با باکس مواجه شوید یعنی گوشی Boot نشود.
جهت رفع آن , ابتدا از سلامتی کابل و تمیزی محل اتصال پینهای فلش مطمئن شوید. در غیر این صورت, عیب سخت افزاری میباشد. در اینجا به برخی از عواملی که باعث عدم ارتباط box با گوشی میشوند را میپردازیم:
1- ابتدا از ارتباط مسیر bsi کانکتور باطری به برد و همینطور به آی سی پاور مطمئن شوید.
2- برد را از بابت رسوب , کثیفی و یا قلعمردگی ( لحیم سردی) کاملا بررسی نمایید.
3- از سالم بودن esd مربوط به مسیر سوکت usb اطمینان حاصل نمایید. از آنجای که مسیر usb با پینهای فلش یکی میباشد , بنابراین خرابی esd مربوطه باعث بوت نشدن ( عدم ارتباط گوشی با باکس ) میشود. البته در برخی از گوشی های جدید از دو esd مجزا برای مسیر usb و پینهای فلش استفاده شده است.
همینطور در بعضی از مدلها جهت محافظت در مسیر اینترفیس Fbus بجای esd از مقاومت استفاده میشود.
4- کریستال اصلی را تست نمایید , البته بیشتر خرابی کریستال اصلی در صورت آبخوردگی موبایل و ضربه خوردگی شدید میباشد.
5- اگر box ufs داشته باشید بوسیله این پیغام های err میتوانید به قسمت معیوب گوشی ( سری Dct-4) پی ببرید. بعد از نصب box به گوشی با زذن دگمه chek این پیغام را میدهد: که در اینجا ox نشانگر این عیبها میباشد. st boot err: bad resp upp ox FFFFF 72 01- گوشی روشن نمیشود. 02 - گوشی وارد حالت فلش نمیشود. 03 - قسمت upp جواب نمیدهد.
6 - ولتاژ رگلاتور تغذیه cpu را بررسی کنید. تغذیه (cpu ( Vcore به مقدار 1.35v توسط آی سی تغذیه و در گوشی های دو هسته ای توسط رگلاتور smps تامین میشود. در گوشی های که از دو Cpu استفاده میکنند در صورت دسترس نبودن این رگلاتور , میتوانید آنرا از برد حذف نموده و با جامپر زدن نقاط Vcore مشکل را برطرف نماید.
7 - آی سی تغذیه و مدارات وابسته به آن شامل ولتاژ های خروجی از جمله v core , v ana Vaux , Vio وغیره را بررسی نموده درغیر این صورت آی سی تغذیه را ریبال نموده در نهایت تعویض کنید.
8 - سر اخر همه cpu را بررسی کنید.
در صورت وصل کردن گوشی به منبع تغذیه و بدون فشردن کلید پاور جریانی را نشان دهد به ای حالت به اصطلاح shorting می گویند و قطعاتی که مستقیم از باطری تغذیه می گردد این مشکل را پدید می اورند که عمدتا باعث خاموشی گوشی می شود.علت هایی که می تواند این مشکل را پدید بیاورد شامل:
1- آبخوردگی
در این حالت ابتدا گوشی را باز کنید و با بازدید از گوشی و تشخیص ابخوردگی اقدام به رفع رسوبهای آن نمایید.بهتر است ابتدا سوکت شارژ و جک هندزفری را چک نمایید چون این دو قسمت راه ورود اب به داخل گوشی هستند.سوکت lcd وسوکت سایر فلت ها را چه به لحاظ اتصال چه سولفاته شدن چه کسیفی بررسی نمایید.
در این حالت جریان کشی قطعات و ای سی هایی که به باطری وصل هستند را بررسی نمایید(در گوشی های مختلف این قطعات متفاوت اند و شامل ای سی تغذیه و ای سی pa یا pf ای سی لایت ای سی میکروفن ای سی زنگ کانورتور های dc به dc (رگولاتورهای smps دوربین و بلوتوث) باطری بکاپ و ...می باشند)
در این حالت جریان کشی بعد از برطرف کردن سولفاته و سرویس کردن برد اگر جریان کشی صفر شد و گوشی باز هم روشن نشد باید به دنبال قطعی در مسیرهای گوشی یا قطعی پایه های ای سی یا سولفاته شدن در زیر آی سی باشد.
اگر باز سرویس کردن برد باز هم جریان کشی داشتید قطعه یا ای سی که آبخورده است را از روی برد جدا نمایید درصورت قطع شدن جریان متوجه می شویم که آن قطعه خراب بوده است و در صورت کم شدن یا ثابت ماندن جریان باید دنبال خرابی دور آن آی سی آبخورده یا قطعات و آی سی های آبخورده دیگر باشد.
اگر با برداشتن ای سی ابخورده جریان صفر شد در صورت سالم بودن پایه های ای سی میتوانید دوباره از ان ای سی استفاده کنید ان را ریبال کنید و دوباره نصب نمایید.اگر با برداشتن ای سی جریان کشی کم شد قطعات و المانهای دور همان ای سی را تست نمایید احتمال حرابی قطعات دئر آن ای سی بسیار زیاد است.
درصورت جریان کشی 0.10 قبل از پاور و با فشار دادن کلید پاور جریان زیادی را نشان دهد عموما مشکل از ای سی pa می باشد زیرا این ای سی هم مستقیم از باطری تغذیه می گردد و هم اینکه به محض روشن شدن گوشی و فشار دادن کلید پاور مدار آنتن گوشی شروع به کار کردن می کند و آنتن ها و شبکه های اطراف را جستجو می نماید پس در اینحالت ای سی pa را جدا کرده و گوشی را تست نمایید.
در این حالت از جریان کشی که گوشی قبل از زدن کلید پاور 0.10 جریان بکشد و با زدن کلید پاور هیچ تغییری نکند احتمال اینکه خرابی از ای سی تغذیه باشد بسیار زیاد است.از انجایی که این ای سی ولتاژ سایر مدارات را تامین می کند لذا در صورت خرابی با زدن کلید پاور این ای سی ولتاژ مدارات را تامین نمی کند پس گوشی جریان اضافه ای را نشان نمی دهد.
+ اگر با زدن کلید پاور مقدار جریان 0.01 امپر باشد , در اکثر موارد عیب از کریستال اصلی و cpu میباشد. این ایراد میتواند از آی سی فلش و smps هم باشد (سری wd-2 , bb5)
+ اگر با زدن کلید پاور مقدار جریانکشی 0.02 امپر باشد, در صورت داشتن ولتاژهای خروجی از ایسی تغذیه و ایسی Smps , عیب از لحیم سردی Ic Flash- و Cpu میباشد که با ریبال کردن Ic Flash- و در نهایت Cpu برطرف میگردد .
+ در اغلب گوشیهای سونی اریکسون با زدن کلید پاور مقدار جریان 0.05 امپر باشد , احتمالا گوشی دچار ایراد نرم افزاری است و در اولین گزینه گوشی باید فلش گردد. درصورتیکه نتیجه حاصل نشود ابتدا کریستال ساعت RTC اسیلاتور 32.768khz را تعویض کنید. ولتاژ 0.5 ولت را سر کریستال ساعت RTC بررسی نمائید و در صورت وجود ولتاژ , مقدار سیگنال را بررسی نمائید و اگر مقدار سیگنال 32.768khz مشاهده نگردد معمولا خرابی از کریستال ساعت میباشد ولی اگر ولتاژ سر کریستال دیده نشد خرابی ازای سی تغذیه میباشد.
+ با زدن کلید پاور مقدار جریان به 0.10 امپر میباشد وسپس صفر میگردد یا اینکه در مقدار جریان کشی شده ثابت میماند و بعد از اینکه کلید پاور را رها کردید صفر گردد اغلب این عیب نرم افزار میباشد و بهتر است قبل ار انجام هر کاری گوشی فلش گردد.
اگر نرم افزار جواب نداد , از سلامت کابل و محل اتصال کابل و همچنین از مسیر ارتباط سریال مطمئن شوید و در صورت عدم نتیجه به سراغ سخت افزار بروید. در این حالت عیب معمولا از قسمت کنترل میباشد , البته این بدان معنا نیست که CPU و یا IC flash سوخته میباشند و باید تعویض گردند. از انجائیکه سطح توان مصرفی در قسمت کنترل پائین میباشد , احتمال سوختن قطعات در این طبقه کمتر است و اکثرا دچار لحیم سردی میشوند که با ریبال کردن IC flash و در نهایت CPU مشکل برطرف میشود.
+ با زدن کلید پاور اگر مقداری جریان کشیده شود و در همان مقدارجریان ثابت بماند, نشانگر قلع مردگی در مدار و یا خرابی کریستالها ( ساعت و یا اصلی) میباشد.
در این مرحله با وصل کردن گوشی به منبع تغذیه قطعه خراب داغ میکند و با لمس کردن قطعات , قطعه داغ شده مشخص می شود و آنرا از برد جدا کنید سپس مجددا جریان کشی گوشی را تست نمایید , اگر جریانک شی گوشی صفر شد قطعه ای که داغ میکرد را تعویض کنید.
اما اگر جریان کشی صفر نشد ولی کم شد , در این حالت احتمال خرابی قطعات وابسته به قطعه ای که داغ میکرده وجود دارد آنها را بوسیله تست با اهم متر شناسایی کرده و تعویض میکنید. در مواردی پیش میاید که گوشی جریان کشی بالایی دارد ولی قطعه ای داغ نمیکند , که این از اتصالی مدارهای درونی لایه های برد میباشد و چاره ای ندارد.
درگوشی موبایل بعضی از قطعات آی سی بخاطر جریان مصرفی زیادی که دارند مستقیما از باتری تغذیه میشوند و در مسیر این ای سی ها به مدار برق باتری از قطعه کوئل جهت ضربه گیر استفاده شده است.
با حوصله و دقت لازم از طریق نقشه مسیر برق ورودی به قطعه ای سی که توسط کوئل با برق مثبت باتری در ارتباط میباشد را پیدا کرده و آن کوئل را ازمسیر مربوطه جدا کرده و گوشی را به منبع تغذیه وصل کنید و تست جریانک شی نمائید. دراین حالت اگر با حذف کردن این کوئل مقدار جریان کشی گوشی صفر شد , نتیجه میگیریم که این ای سی خراب میباشد و آنرا تعویض میکنید.
پارس ارتباط بزرگترین فروشگاه آی سی می باشد که می توانید تمامی آی سی های مورد نظر خود را خریداری نمایید.
پانوشت: فروش آی سی هارد b309 (هارد b309)، لیست هارد مشابه، ابزار تعمیرات موبایل
دیدگاه شما
تشخیص ایراد سخت افزاری گوشی از طریق جریان کشی
تست جریان کشی، یکی از معمولترین و مهمترین راه های تعمیرات تخصصی موبایل میباشد. به این معنی که در حالات مختلف و شرایط متفاوت هر گوشی به چه میزان جریان (آمپر) در گوشی برقرار است. برای این منظور ابتدا باید به معرفی جریان کشی گوشی های سالم بپردازیم.
هر گوشی در حالت عادی و خاموش مقدار جریان که مصرف دارد صفر میباشد. با اجازه ورود ولتاژ و جریان، که از طریق فشردن کلید پاور صورت میگیرد این میزان تغییر میکند. برای تست جریان کشی گوشی توسط منبع تغذیه، ولتاژ 4 V و جریان 2A تقریباً برای آزمایش اکثر گوشی ها کافی میباشد.
معمولاً پس از روشن شدن گوشی میزان جریان به (0.85A) (850 mA) در بعضی از گوشی ها مانند آیفون 7 این مقدار جریان در هنگام روشن شدن گوشی به 1.5A هم رسیده است ولی به صورت عمومی و نرمال در رنج گفته شده میباشد و پس از پردازش کامل cpu و قرار گرفتن گوشی در حالت Standby مقدار جریان کشی به صفر می رسد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که به دلیل وجود سیم کارت و یا اتصال وای فای، به علت این که این قسمتها بر اساس امواج پردازش انجام میدهند به همین دلیل ممکن است رده هایی از جریان دیده شود، لذا در هنگام تست جریان کشی موبایل در حالت استندبای باید گوشی را در حالت پرواز قرار داد و سپس به تست بپردازیم پس اگر در شرایط بالا گوشی شما دارای نوساناتی بود میتوانید به قطعیت ادعا کنید که گوشی شما با مشکل رو به رو است.
اغلب منبع تغذیه های موجود در بازار، جریان را بر حسب آمپر و با دو رقم اعشار نمایش میدهند. لذا اگر مقدار جریان کشی کمتر از 10mA است با این نوع منبع تغذیه ها قابل تشخیص نیست. بعضی از گوشی ها هم در حالت standby مقدار جریانی که مصرف میکنند کمتر از 0.01A است لذا میتوان از آن چشم پوشی کرد و با توجه به منبع تغذیه های فعلی بازار جریان صفر را برای آن تعریف نمود.
جريان کشي در گوشي هاي خاموش به سه دسته تقسيم مي شوند:
1 – قطع بودن مسير کانکتور باطري تا آي سي تغذيه . شارژر را به گوشي وصل کنيد اگر گوشي شارژ ميشود وlcd نشانگر شارژ را نشان ميدهد ابتدا کليد پاور را تست نمایید سپس مسير کليد پاور تا اي سي پاور که همان power on x ميباشد را کاملا بررسي کنید و بوسيله مولتي متر ولتاژ آن تست گردد.
2 – شارژر را به گوشي وصل کنيد اگر گوشي شارژ نکند و ولتاژ خروجي سر کانکتور باطري صفر باشد. ابتدا پايه هاي کانکتور باطري را از لحاظ قعطي بررسي نمایید سپس مسير کانکتور باطري تا آي سي تغذيه را تست کنيد در صورت سالم بودن مسير اي سي تغذيه را ريبال کرده در نهايت تعويض کنيد.
3 – نرسيدن ولتاژ مورد نياز 2.8v يا 2.5v ( بسته به مدل گوشي شما) به کريستال اصلي که توسط آي سي تغذيه تامين ميگردد.
4 – خرابي کريستال اصلي. ( اگر کريستال اصلي اتصال کوتاه باشد ولتاژ 2.8v و يا 2.5v از اي سي تغذيه صفر ميشود ) براي آزمايش کردن ولتاژ کريستال اصلي به محض فشردن کليد پاور بايد 2.8v يا 2.5v سر ورودي کريستال حتي براي چند لحظه هم که شده باشد, در غير اين صورت آی سي تغذيه خراب است.
آموزش تعميرات موبايل البته بهترين گزينه جهت تست کريستال اصلي استفاده از اسيلسکوپ ميباشد. فرکانس خروجي کريستال اصلي بسته به مدل گوشي ( 13mhz – 26mhz – 38.4mhz) متفاوت ميباشد.
نکته : در سري Dct-4 جريان صفر در برخی گوشي ها مي تواند به دليل مشکلات نرم افزاري باشد. مثل 1100-2600 – جهت اطمينان شارژر را به گوشي وصل کنيد اگر گوشي شارژ کرد و لي علامت شارژ را نشان نداد , در اين مرحله عيب گوشی نرم افزاري ميباشد و گوشي را بايد فلش کرد. البته شارژ بدون علامت شارژ ميتواند سخت افزاري هم باشد.
این ایراد در گوشی های سونی اریکسون غالبا بین اعداد 0.01 تا 0.05 امپر دیده میشود . اما در گوشی های نوکیا علاوه براین تا 0.10 امپر دیده شده است. تعمیر این مدل گوشی ها به دو صورت ( نرم افزاری – سخت افزاری) میباشد.
اولین گرینه جهت تعمیر گوشی هایی که جریان کشی آنها زیر0.10 آمپر باشد , تعمیر بصورت نرم افزاری ( انجام عملیات فلش) پیشنهاد میشود. در همچنین مواردی هنگام اتصال گوشی به باکس احتمال دارد به مشکل عدم ارتباط گوشی با باکس مواجه شوید یعنی گوشی Boot نشود.
جهت رفع آن , ابتدا از سلامتی کابل و تمیزی محل اتصال پینهای فلش مطمئن شوید. در غیر این صورت, عیب سخت افزاری میباشد. در اینجا به برخی از عواملی که باعث عدم ارتباط box با گوشی میشوند را میپردازیم:
1- ابتدا از ارتباط مسیر bsi کانکتور باطری به برد و همینطور به آی سی پاور مطمئن شوید.
2- برد را از بابت رسوب , کثیفی و یا قلعمردگی ( لحیم سردی) کاملا بررسی نمایید.
3- از سالم بودن esd مربوط به مسیر سوکت usb اطمینان حاصل نمایید. از آنجای که مسیر usb با پینهای فلش یکی میباشد , بنابراین خرابی esd مربوطه باعث بوت نشدن ( عدم ارتباط گوشی با باکس ) میشود. البته در برخی از گوشی های جدید از دو esd مجزا برای مسیر usb و پینهای فلش استفاده شده است.
همینطور در بعضی از مدلها جهت محافظت در مسیر اینترفیس Fbus بجای esd از مقاومت استفاده میشود.
4- کریستال اصلی را تست نمایید , البته بیشتر خرابی کریستال اصلی در صورت آبخوردگی موبایل و ضربه خوردگی شدید میباشد.
5- اگر box ufs داشته باشید بوسیله این پیغام های err میتوانید به قسمت معیوب گوشی ( سری Dct-4) پی ببرید. بعد از نصب box به گوشی با زذن دگمه chek این پیغام را میدهد: که در اینجا ox نشانگر این عیبها میباشد. st boot err: bad resp upp ox FFFFF 72 01- گوشی روشن نمیشود. 02 - گوشی وارد حالت فلش نمیشود. 03 - قسمت upp جواب نمیدهد.
6 - ولتاژ رگلاتور تغذیه cpu را بررسی کنید. تغذیه (cpu ( Vcore به مقدار 1.35v توسط آی سی تغذیه و در گوشی های دو هسته ای توسط رگلاتور smps تامین میشود. در گوشی های که از دو Cpu استفاده میکنند در صورت دسترس نبودن این رگلاتور , میتوانید آنرا از برد حذف نموده و با جامپر زدن نقاط Vcore مشکل را برطرف نماید.
7 - آی سی تغذیه و مدارات وابسته به آن شامل ولتاژ های خروجی از جمله v core , v ana Vaux , Vio وغیره را بررسی نموده درغیر این صورت آی سی تغذیه را ریبال نموده در نهایت تعویض کنید.
8 - سر اخر همه cpu را بررسی کنید.
در صورت وصل کردن گوشی به منبع تغذیه و بدون فشردن کلید پاور جریانی را نشان دهد به ای حالت به اصطلاح shorting می گویند و قطعاتی که مستقیم از باطری تغذیه می گردد این مشکل را پدید می اورند که عمدتا باعث خاموشی گوشی می شود.علت هایی که می تواند این مشکل را پدید بیاورد شامل:
1- آبخوردگی
در این حالت ابتدا گوشی را باز کنید و با بازدید از گوشی و تشخیص ابخوردگی اقدام به رفع رسوبهای آن نمایید.بهتر است ابتدا سوکت شارژ و جک هندزفری را چک نمایید چون این دو قسمت راه ورود اب به داخل گوشی هستند.سوکت lcd وسوکت سایر فلت ها را چه به لحاظ اتصال چه سولفاته شدن چه کسیفی بررسی نمایید.
در این حالت جریان کشی قطعات و ای سی هایی که به باطری وصل هستند را بررسی نمایید(در گوشی های مختلف این قطعات متفاوت اند و شامل ای سی تغذیه و ای سی pa یا pf ای سی لایت ای سی میکروفن ای سی زنگ کانورتور های dc به dc (رگولاتورهای smps دوربین و بلوتوث) باطری بکاپ و ...می باشند)
در این حالت جریان کشی بعد از برطرف کردن سولفاته و سرویس کردن برد اگر جریان کشی صفر شد و گوشی باز هم روشن نشد باید به دنبال قطعی در مسیرهای گوشی یا قطعی پایه های ای سی یا سولفاته شدن در زیر آی سی باشد.
اگر باز سرویس کردن برد باز هم جریان کشی داشتید قطعه یا ای سی که آبخورده است را از روی برد جدا نمایید درصورت قطع شدن جریان متوجه می شویم که آن قطعه خراب بوده است و در صورت کم شدن یا ثابت ماندن جریان باید دنبال خرابی دور آن آی سی آبخورده یا قطعات و آی سی های آبخورده دیگر باشد.
اگر با برداشتن ای سی ابخورده جریان صفر شد در صورت سالم بودن پایه های ای سی میتوانید دوباره از ان ای سی استفاده کنید ان را ریبال کنید و دوباره نصب نمایید.اگر با برداشتن ای سی جریان کشی کم شد قطعات و المانهای دور همان ای سی را تست نمایید احتمال حرابی قطعات دئر آن ای سی بسیار زیاد است.
درصورت جریان کشی 0.10 قبل از پاور و با فشار دادن کلید پاور جریان زیادی را نشان دهد عموما مشکل از ای سی pa می باشد زیرا این ای سی هم مستقیم از باطری تغذیه می گردد و هم اینکه به محض روشن شدن گوشی و فشار دادن کلید پاور مدار آنتن گوشی شروع به کار کردن می کند و آنتن ها و شبکه های اطراف را جستجو می نماید پس در اینحالت ای سی pa را جدا کرده و گوشی را تست نمایید.
در این حالت از جریان کشی که گوشی قبل از زدن کلید پاور 0.10 جریان بکشد و با زدن کلید پاور هیچ تغییری نکند احتمال اینکه خرابی از ای سی تغذیه باشد بسیار زیاد است.از انجایی که این ای سی ولتاژ سایر مدارات را تامین می کند لذا در صورت خرابی با زدن کلید پاور این ای سی ولتاژ مدارات را تامین نمی کند پس گوشی جریان اضافه ای را نشان نمی دهد.
+ اگر با زدن کلید پاور مقدار جریان 0.01 امپر باشد , در اکثر موارد عیب از کریستال اصلی و cpu میباشد. این ایراد میتواند از آی سی فلش و smps هم باشد (سری wd-2 , bb5)
+ اگر با زدن کلید پاور مقدار جریانکشی 0.02 امپر باشد, در صورت داشتن ولتاژهای خروجی از ایسی تغذیه و ایسی Smps , عیب از لحیم سردی Ic Flash- و Cpu میباشد که با ریبال کردن Ic Flash- و در نهایت Cpu برطرف میگردد .
+ در اغلب گوشیهای سونی اریکسون با زدن کلید پاور مقدار جریان 0.05 امپر باشد , احتمالا گوشی دچار ایراد نرم افزاری است و در اولین گزینه گوشی باید فلش گردد. درصورتیکه نتیجه حاصل نشود ابتدا کریستال ساعت RTC اسیلاتور 32.768khz را تعویض کنید. ولتاژ 0.5 ولت را سر کریستال ساعت RTC بررسی نمائید و در صورت وجود ولتاژ , مقدار سیگنال را بررسی نمائید و اگر مقدار سیگنال 32.768khz مشاهده نگردد معمولا خرابی از کریستال ساعت میباشد ولی اگر ولتاژ سر کریستال دیده نشد خرابی ازای سی تغذیه میباشد.
+ با زدن کلید پاور مقدار جریان به 0.10 امپر میباشد وسپس صفر میگردد یا اینکه در مقدار جریان کشی شده ثابت میماند و بعد از اینکه کلید پاور را رها کردید صفر گردد اغلب این عیب نرم افزار میباشد و بهتر است قبل ار انجام هر کاری گوشی فلش گردد.
اگر نرم افزار جواب نداد , از سلامت کابل و محل اتصال کابل و همچنین از مسیر ارتباط سریال مطمئن شوید و در صورت عدم نتیجه به سراغ سخت افزار بروید. در این حالت عیب معمولا از قسمت کنترل میباشد , البته این بدان معنا نیست که CPU و یا IC flash سوخته میباشند و باید تعویض گردند. از انجائیکه سطح توان مصرفی در قسمت کنترل پائین میباشد , احتمال سوختن قطعات در این طبقه کمتر است و اکثرا دچار لحیم سردی میشوند که با ریبال کردن IC flash و در نهایت CPU مشکل برطرف میشود.
+ با زدن کلید پاور اگر مقداری جریان کشیده شود و در همان مقدارجریان ثابت بماند, نشانگر قلع مردگی در مدار و یا خرابی کریستالها ( ساعت و یا اصلی) میباشد.
در این مرحله با وصل کردن گوشی به منبع تغذیه قطعه خراب داغ میکند و با لمس کردن قطعات , قطعه داغ شده مشخص می شود و آنرا از برد جدا کنید سپس مجددا جریان کشی گوشی را تست نمایید , اگر جریانک شی گوشی صفر شد قطعه ای که داغ میکرد را تعویض کنید.
اما اگر جریان کشی صفر نشد ولی کم شد , در این حالت احتمال خرابی قطعات وابسته به قطعه ای که داغ میکرده وجود دارد آنها را بوسیله تست با اهم متر شناسایی کرده و تعویض میکنید. در مواردی پیش میاید که گوشی جریان کشی بالایی دارد ولی قطعه ای داغ نمیکند , که این از اتصالی مدارهای درونی لایه های برد میباشد و چاره ای ندارد.
درگوشی موبایل بعضی از قطعات آی سی بخاطر جریان مصرفی زیادی که دارند مستقیما از باتری تغذیه میشوند و در مسیر این ای سی ها به مدار برق باتری از قطعه کوئل جهت ضربه گیر استفاده شده است.
با حوصله و دقت لازم از طریق نقشه مسیر برق ورودی به قطعه ای سی که توسط کوئل با برق مثبت باتری در ارتباط میباشد را پیدا کرده و آن کوئل را ازمسیر مربوطه جدا کرده و گوشی را به منبع تغذیه وصل کنید و تست جریانک شی نمائید. دراین حالت اگر با حذف کردن این کوئل مقدار جریان کشی گوشی صفر شد , نتیجه میگیریم که این ای سی خراب میباشد و آنرا تعویض میکنید.
پارس ارتباط بزرگترین فروشگاه آی سی می باشد که می توانید تمامی آی سی های مورد نظر خود را خریداری نمایید.
پانوشت: فروش آی سی هارد b309 (هارد b309)، لیست هارد مشابه، ابزار تعمیرات موبایل
ثبت دیدگاه
دیدگاه ها
انتخاب استان